Torsdag

och jag känner mig krasslig. Det är inte ofta jag är snuvig med halsont... Men nu har jag det iallafall.

Igår gjorde jag många bra saker. Jag ringde Samsung och kollade upp lite om tv:n, kollade runt lite på priser i olika butiker, kölpte en liten provburk med färg till väggarna i vardagsrummet, köpte en badboll och lakan.

Badbollen ska jag så småningom berätta vad den är till, men än så länge kan det få vara en hemlighet :)

Nu ska jag nog snygga till mig lite och sen provmåla en bit på väggen.

Godnatt

När jag kom hem nu ikväll var klockan 20.25, jag hade gått förbi Ica och köpt frukt för att göra fruktsallad innan DH. När jag har släpat mig och en tung påse uppför tre trappor inser jag att jag har glömt min nyckel och att T är ute och springer.
När han dök upp klockan 21.56 var jag både ruskigt kissenödig och ruskigt stressad för att hinna med DH.
Jag hann, men någon fruksallad blev det inte. Det får bli imorgon istället.
Nu ska jag krypa ner i sängen tror jag, jag är helst slut efter alla mina promenader i kylan idag.

Godnatt!

My Day So Far

Hur ska jag klara mig ikväll... Var hos optikern idag och de kidnappade mina glasögon för att byta glas i dem. Min syn hade försämrats från -0.25 till -1.25. En aning skillnad...
Och ikväll är det Desperate Housewives... Jag får helt enkelt sitta slickad vid tv:n när det är DH och sitta i soffan under reklamen...

Efter optikern så följde jag med T´s mamma till hennes väninnas utförsäljning av kläder, smycken och sånt. Hon är grossist för bland andra Prickig katt och Nelly.com så det fanns lite godbitar att rota bland. Bland annat hittade jag en jättefin kimono från Claire.dk och julklappar till både mams och syster och en sjal till mig.

Wedins Outlet vid Valand på vägen hem köpte jag ett par lite småcoola skor och en kuvertväska. Får se hur de känns, i värsta fall får de väl ligga i garderoben tills jag känner mig redo.

Fotoutmanad



Sjätte mappen och sjätte bilden i den mappen. Det är så den lilla utmaningen går till... Känn dig utmanad!
För mig blev det bilden på mig och hunden Albin, som nu är uppe i hundhimlen... :( Min syster var dagmatte åt Albin hela den sommaren. Hur snäll som helst och så lycklig och glad precis hela tiden.
Det var sommaren 2005, precis i dagarna som jag träffade min T! :) Närmare bestämt precis en vecka efter att vi träffats ♥

Benhinneinflammation?


Försöker träna upp mina benhinnor, hörde att man kan göra det. Så när jag går på bandet nere på gymmet så gör jag följande...

Min 0-1: Joggar i ca 10 km/h
Min 1-5: Går i ca 7,5 km/h
Min 5-6: Joggar i ca 10 km/h
Min 6-10: Går i ca 7,5 km/h

Ja, ni fattar grejen... Så gör jag så i 30-60 minuter.
Nån som vet? Låter det som en bra grej för att sedan öka på. Ofta är det tydligen så att benhinneinflammation beror på otränade skenben...?
Jag tycker att det är ganska skönt, det är mycket roligare att varva än att göra samma sak hela tiden. Tiden går mycket fortare plus att man gärna tävlar mot klockan.
Min tanke är ju sedan att hela tiden lägga på så att jag ökar joggintiden och minskar gåtiden så att jag så småningom kan jogga hela tiden utan att få ont. Plus att jag får bättre och bättre kondition också, en ganska så viktig faktor i det hela...

Herre På Täppan


Har moppat och dammsugit i köket. Victor är ganska så slarvig av sig och sprider lite hö här och där... T också som ni ser, fast han sprider mest skruvar och sånt...
Igår när T låg på golvet med huvudet inne under diskbänken bankandes på rören tog Victor sin chans att vara herre på täppan...

Gårdagens Ridning

Min utsikt!

Här är ett ruskigt dåligt kort från gårdagen och ridturen.  Men så jäkla kul och skönt var det. Jag bara gäspade efteråt. Inte för att jag var trött utan för all ren luft tror jag ärligt...
Hästen jag hade var hur kul som helst. Väldigt egen och gick jättefint. Nej, dit kanske man åker igen. Lite väl långt kanske, ungefär 5,5 mil från Göteborg.

Snow flakes

Helt otroligt! Nu snöar det! Inte ofta det gör det, och typ aldrig som det lägger sig här. Fast jag tycker det är ganska skönt, är faktiskt inte speciellt förtjust i snö. Speciellt inte i gråbrun snö som vi har här i Göteborg.

Veckans To Do

♥ Fixa framlampan till cykeln
♥ Sätta upp lilla tv:n på väggen i sovrummet
♥ Gå på yoga
♥ Köpa färg
♥ Börja måla vardagsrummet
Köpa bokhyllor till vardagsrummet
♥ Köpa tv
♥ Fixa så att tvn går att sätta upp på väggen

Helgens To-Do

Detta blir en ganska så kul helg, förutom allt plugg som måste göras, när vet jag inte... Men men...

Åka ut till Colorama och titta på tapeter
♥ Om vi bestämt oss för någon tapet så ska vi även titta på färg till övriga väggar i vardagsrummet
Köpa en ny vattenkran till köket så att vi kan installera bänkdiskmaskinen
På söndag ska jag ut till Madkullens Islandshästar och rida med jobbets ridsektion, hur underbart som helst!

Nu ska jag försöka snygga till mig lite innan jobbet!

Powerwalk och Proteinsmoothie

Nu ska jag strax dra mig inåt mitt lilla kontor. Ska plugga lite innan jag ska jobba ikväll, as always on fridays typ...
Var och joggade och powerwalkade om vartannat på bandet förut och jag med min kondition zero är fortfarande lite vimmelkantig efter det.

Tänkte göra mig en proteinsmoothie. Det blir lite Låglaktos vaniljyoghurt, lite låglaktos filmjölk, havregryn, frusna hallon och vaniljproteinpulver.
Blir nog yummie, men jag har en känsla av att jag får värma en vetekudde också för jag fryser alltid allan när jag dricker det med alla frusna hallon.

Tapet No1


Vi satt uppe en liten stund och begrundade tapeter iförrgår som vi lånade med oss från Engelska Tapetmagasinet.
Denna föll vi båda för. Blågrå med gulddetaljer. Väldigt speciell och cool. Kommer från Midbec och deras kollektion All City Papers. De har flera snygga tapeter. Men denna tror jag passar riktigt bra ihop med oss, soffan och rummet.

Idag ska T lämna tillbaka boken med Midbec´s tapetprover i och i helgen tänkte vi ta oss ut till Colorama och kolla lite innan vi bestämmer oss. Sedan börjar vi nog måla de andra väggarna, för tapeten ska bara vara en fondvägg.

Stort Besök

I tisdags...

♥ Fick vi hjälp av T´s kompis med att bära upp soffan och sen blev det sushi och öl för honom och T som monterade ihop soffan. Jag stack iväg på ett ärende och när jag kom hem var soffan klar.

♥ Och i soffan låg T på ena sidan och T´s mamma på andra sidan. Hon stannade en stund, pratade lite och så gick hon.

♥ Efter en halvtimme plingade det på dörren, där stod min vän Aina redo att kolla på Desperate Housewives.

♥ Efter bara några minuter plingade det igen på dörren och det var en ganska så nyfunnen jättetrevlig tjej som också var sugen på DH. Visste inte att hon skulle komma men det var jättetrevligt.

♥ Efter ytterligare några minuter plingade det igen och då hade jag verkligen ingen aning om vem det skulle vara, så jag var lite orolig att det var tv-licens-gubbar, men det var sötaste syster!

Summasumarum...
Jag älskar verkligen att få besök! Det är så mysigt! Och jag tillhör dessutom sorten som gillar spontana besök. Såna där besök som sker när folk har vägen förbi.
Så välkommen förbi kära vänner!

En Serie SängLampa


Under hösten har jag pillat och pillat med det mesta här hemma. Det här blev en liten serie.
Sänglampa med lös sladd hängandes och med sladd i en sladdränna (?).




Och nu har jag målat sladdrännorna i samma färg som väggen...
Gjorde faktiskt enormt mycket för enhetligheten i rummet.

Man ser verkligen vilken skillnad ljuset gör för väggfärgen. Den senaste bilden är tagen i kvällsljus och då ser väggen nästan blå ut... Men färgen är snarare som de övre bilderna.

Love Birdie Testar Göteborgs SushiUtbud - Sushibaren

Idag begav det sig till Magasinsgatan och Sushibaren. Billigt, cleant och bra service. Älskar deras maki.
Minus för pinnarna som ger mig rysningar.De är lite ruggiga eller vad man säger och jag pallar inte att ta läpparna emot det. Nån som minns de där glasskedarna som McDonalds hade i trä? Uäck!


Får sex hjärtan av tio...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Your Wallpaper


Vi var ju som sagt på tapetjakt idag...
Den här är från Your wallpaper.

Lägga Beslag På en SushiTapet

Idag promenerade jag både till och från stan. Mötte T för en lunch kombinerad med tapettittning. Det blev förmodligen en tapet som vi båda föll för och sushi till lunch. Sen lyckades jag hitta beslag till byrån och en korg-skål att ha ovanpå den för att slänga läppglans, nycklar, cykellampor och you-name-it i. Ska försöka hitta en bild på tapeten sen så att jag kan visa för den e riktigt cool!

Veckans To Do

I vanlig ordning för att hålla ordning på mitt liv så...

Köpa beslag till byrån
Städa iordning så att soffan får plats
♥ Plugga ikapp i boken
♥ Fixa framlampan till cykeln
♥ Köpa Internet Security
♥ Sätta upp lilla tv:n på väggen i sovrummet
Måla sista stolen vit
♥ Gå på yoga
Välja tapet till fondvägg i vardagsrummet
♥ Köpa bokhyllor till vardagsrummet

Uppe med tuppen...

...en lördag som denna. Syster yster har spelning norrut och jag ska hanka på och passa på att hälsa på mormor. Mormor min mormor, min sötaste mormor! Som jag har längtat efter henne!

Off we go!

Remember The Days


Hörnet Såggatan - KarlJohansgatan på 1970-talet i Majorna, Göteborg


Nu har jag promenerat runt här i Majorna som jag nog älskar mest. Det är här jag känner mig trygg, det är här jag hittar, det är här många av mina älskade finns. Det är här jag alltid funnits.

I detta huset är jag faktiskt född (alltså inte i huset, utan på Sahlgrenska) innan de rev huset 1981. På andra våningen gatan in till höger, fjärde fönstret från hörnet. Mamma bodde ett tag i lägenheten med den nedersta balkongen, men så träffade hon pappa och fick skaffa sig lite större antar jag.

Var hemma hos min syster ett tag idag och förundrades över när jag promenerade hem hur annorlunda det ser ut jämfört med när jag var liten. Gick förbi där jag bodde efter att det här huset hade rivits. Där fanns när jag var liten ett litet bageri och en 7-Eleven på hörnet. På hörnet är det nu en hemsk restaurang och i det gamla bageriet är det nu ett antikvariat...

Nuförtiden bor jag i närheten av där jag föddes, alltså nära där den här bilden är tagen. Jag promenerar på den här gatan dagligen. När man tänker så känns det väldigt konstigt, för nu ligger där ett ganska så fult tegelhus som totalt skär sig mot alla landshövdingehus.

Pluttiga Plättar

Under den senaste veckan har jag och T fått två stycken plättlagg. Så nu görs det plättar för fullt ute i köket. Igår åt vi också plättar, och efter det var jag mätt som en plätt! :)

DramaVäder

Det fullkomligt öser ner utanför fönstret. Det är inte droppar som rinner längs glaset utan det är stora floder som rinner ner. Sedan vi flyttade till den här lägenheten så tycker jag att vädret varit så dramatiskt. Vinden piper i ventilationen och regnet smattrar på taket. Hur kan detta komma sig? Är det det nya klimatet? Funderingarna har varit många, men så nu, som en blixt från klar himmel (hahaha) så fattade jag varför...

1. Vi bor nu i Göteborg, inte i Norrland, här blåser det enormt mycket mer
2. Vi har en hörnlägenhet högst upp, hit når varenda vindpust och regndroppe på denna jord

Love Birdie anser...



...att det finns mycket viktigt att lära...

Gutenmorgen!

Jag börjar egentligen inte förrän sent och som den sömntuta jag är vill jag egentligen bara ligga och sova. Men jag var en söt flickvän och gick upp med T och åt frukost, men nu tänkte jag ta mig en liten nap på bara en liten stund...
Vad gör du? Uppe med tuppen?

Veckans To Do

Måla listerna i vardagsrummet vita
♥ Titta på beslag till byrån
Hälsa på mormor
♥ Plugga ikapp i boken
♥ Fixa framlampan till cykeln
♥ Köpa Internet Security
Åka och betala soffan som har inkommit!!!
♥ Måla stol 4, 5 och 6 vita. Denna veckan är det faan sista chansen. Snart kommer ju soffan!

Sjukt God Banankaka


The Banana Cake Gjorde Succé

Gjorde succé med en fantastiskt god banankaka idag. Alla slogs om bitarna :) Min pappa, syster och T´s pappa var här med tanke på Fars Dag. Jättetrevligt.

Nu sitter jag och T med varsin smoothie och lyssnar på gamla P3 Dokumentär. Just nu är det avsnittet om Thomas Quick som gäller. Sjuk...

Igår var vi på Ikea och på Chilli där vi beställde soffan! Så den kommer förmodligen/förhoppningsvis nästa vecka. Jag längtar verkligen till att jag kan komma hem efter en lång dag, slänga mig på soffan med fjärrkontrollen.

Superkul Fredag

Idag ska jag om jag behagar komma ur stolen här...:

• Plugga på biblioteket fram tills 17.30
• Jobba 18-22
• Hem och måla stolar en omgång, måste verkligen göras så att vi kan få undan dem från mitt på vardagsrumsgolvet tills på fars-dag!

Erkänn kul fredag... Hoppas ni får en lite kuligare!

Tummen upp

Igår hände en konstig sak...

Mina båda händer blev kokheta och det riktigt dunkade i dem för att de var så varma. Men efter nån minut lugnar de ner sig. Alla fingrar utom vänster tumme som det började surra i och dunka och bli röd. Rätt som det var var den tummen dubbelt så stor som den andra tummen och gick knappt att röra för att den var så svullen. Tappade känseln i den och inte förrän kanske en timme började det att ge med sig. Men resten av kvällen var den fortfarande lite "seg" och svullen. Efter ett tag började vänster öra också börja bli varmt och "surrigt" och då tänkte jag "va faan... jag kommer se ut som ett monster när denna förvandling är över..." Men örat blev inte mer än lite rött och varmt.
Nu verkar tummen och örat må bra igen...

Va faan hände? Nån som vet...

I Got a Crush on Obama



Hahahahahaha!

Tack För Den, Men Okej Då :)

Godmorgon!
Jag blev utmanad av Anna, den lille skiten, men detta är ju ganska kul så... Man ska skriva ner sju saker om sig själv, konstiga eller okonstiga. Sedan ska man utmana sju andra, men jag utmanar alla som ser detta istället!
Så här ligger det alltså till...


• Jag älskar lukten av skyddsrum, såna där stora som är insprängda i berg med stora gallergrindar. Jag promenerar sakta förbi de och drar djupa andetag och är alldeles till mig.

• När jag var fyra år hoppade jag mellan två stolar hemma i köket, pappa sa till mig att sluta men det gjorde jag naturligtvis inte. Så pappa flyttade den ena stolen, då hoppade jag och bet mig i tungan. Det var med nöd och näppe att tungan satt kvar och fortfarande har jag ett stort ärr rakt över tungan.

• Jag är 28 år och när jag var 18 år, alltså tio år sedan, så hittade jag parfymen Happy från Clinique och blev kär och jag använder den fortfarande. Klarar inte av att byta parfym för då känner jag mig som en alien.

• Jag är livrädd för björnar och ett och ett halvt år i Umeå var en skräck när det kom till att vistas nära lite grönska.

• Jag kan baka världens godaste banankaka.

• Jag har en låt skriven till mig.

•Jag har byggt säkert 50 datorer från scratch.

The Today

Helt slut efter dagens strapatser!
Vaknade yr i bollen efter gårdagens trevliga kväll på restaurang Casa Nostra, en mysig men kanske lite för ljus italiensk restaurang med helt fantastisk mat, med Rakel och vänner. Vin och sån där citrongrej. Stark...

Men uppe med tuppen var jag och plitade ner det sista med min affärsidé. Sen iväg och plugga och nu hemma.

Väntar på att T ska bli färdig med maten och på att Desperate Housewives ska börja. Aina kommer hit och då ska vi som vanligt sitta knäpptysta mellan reklamen och dricka the.

Öronen sticker efter cykelturen hem då det kändes som att de skulle trilla av. Börjar bli riktigt kallt här nu. Och då vill jag säga till alla norrlänningar som fnyser nu att det är faan kallare här, här har vi havet och en förbannande vind som får det att känns tio grader kallare än vad det är. Så det så!

Affärsidé klar

Tog ledigt idag från föreläsningar för att kunna vara hemma och fixa det sista med min affärsidé. Så nu är den uppladdad på Venture Cup´s hemsida och jag blev nästan helt trött efter det. Var på superspänn innan jag gjorde det. Höll på att få ett raseriutbrott här också under tiden. Försökte få till sdinummer som startade efter framsida och innehållsförteckning. Men det ville liksom inte...

SoffDag


Igår var det en soffdag för mig och T. Vi kilade runt halva stan kändes det som. I jakt på en soffa. Var inne på BoConcept, Bolagret, Bolia och Chilli. Tidigare har vi kollat på Mio och Ikea så det känns som vi ändå sett en del soffor.

Det blev en soffa på Chilli, så idag ska T gå och lägga handpenningen och om två-tre veckor får vi hem den!

Så nu är det ganska bråttom att fixa iordning i vardagsrummet. För det får verkligen inte plats någon soffa där nu...Mest är det väl kartonger och en massa stolar som håller på att målas så det fixar sig. Bokhyllor och förvaring är verkligen något vi skulle behöva investera i.

♥ Veckans To Do ♥

♥ Måla stol 4, 5 och 6 vita
Organisera foton
Fira Rakel på födelsedagen
♥ Plugga
Sätta upp gardiner i sovrummet
Skriva färdigt min affärsidé
♥ Köpa Internet Security
Baka banankaka till fars dag
Fixa baklampan på cykeln

Dagens

Nu är det november! Shit vad fort tiden går! Det var verkligen inte längesen det var april och jag började jobba på banken...

Idag ska jag jobba och sen ut på ett litet lugnt födelsedagsfirande. T ska också jobba och vi jobbar ju vägg i vägg (trots att vi jobbar på helt olika ställen...) så det är ganska mysigt när jag kan smita över till honom på mina raster. Han kan fixa nåt att äta till mig o.s.v.:)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sticka och möta T som är och tränar så ska vi cykla till jobbet.

RSS 2.0