Sticklingar Och Utgång


Igår kväll pysslade jag lite innan vi gick ut. Jag planterade om alla blommor och tog sticklingar på Pelargonen så nu får ni hålla tummarna för att de tar sig, växer och frodas. Nu är de fyra istället för en. Det var ju faktiskt något som stod på min veckans-to-do-lista.

Igår gick vi som sagt ut. Eller ut och ut, vi gick och åt på ett ställe på Victoriagatan och sedan tog vi en öl/drink/cider på Gossip (där det nog var gayklubb igår... :) och sedan en öl/cider/drink på Vasastan innan jag och T kastade in handduken och tog en taxi hem.
Var en speciell taxiresa eftersom det var första gången vi fick säga till taxichauffören att vi skulle till den nya adressen. Det kändes bra :)

16 @ War



Godmorgon! Idag lovar jag att det blir en underbar dag! Känner det på mig...

Kitchen Update


Nu har vi fått tummen loss och målat köket en omgång. Eller rättare sagt, T gjorde det och jag tittade på med ett vinglas i handen...
Färgen tar 24 timmar att torka upptäckte vi efter att ha läst på burken så inte förrän ikväll ska vi måla ytterligare ett lager. Eller kanske T :)
Förhoppningsvis är det torrt på söndag kväll så vi kan påbörja att lägga golvet, eller så får det vänta till nästa vecka. Golvet står just nu ihoprullat i vardagsrummet och bara väntar på att få plattas ut längs den fula linoliummattan...

Update Bedroom


Sovrummet har jag nästan enbart gjort själv. Jag har ju målat en grafitfrå fondvägg och målat listerna vita. Än så länge sitter det fortfarande tejp runt för jag ska strax måla sista lagret.
Att måla listerna vita från att ha varit träfärgade gjorde en sån enorm skillnad, en väldigt enkel sak som verkligen lyfte hela rummet.

Nu funderar jag på att fortsätta att måla. Resterande väggar som är vita, vilket de var när vi flyttade in är inte speciellt håliga, men smutsiga och det är märken lite här och där. Det stör mig verkligen och det hade ju varit skönt att få ett rum helt perfekt innan man tar tag i nästa. Får se vad T tycker om det. Gör man det poppar ju frågan "ska vi ta taket då också...?" upp... Och det vet jag verkligen inte om jag orkar....

It Don't Make Any Difference To Me (Acoustic)



Lite mer musik kan ju aldrig skada...

Friday Night

Ikväll är en kväll blandad med buffalo wings, oljebaserad färg, vin och rollers...
Nya sängen har kommit och vi ska sova länge imorgon bitti, försöka sova ut efter veckan som varit. På måndag börjar skolan och allvaret igen.

Vad gör du denna fridaynight?

Umbrella


Bort Med Kycklinggult


I köket har vi nu målat alla väggar vita, de var ljust kycklinggula förut, och tagit bort golvlisterna. Såg nästan lite inrökt ut med de äckligt gula väggarna, inte alls fräscht.
Ikväll ska vi måla första lagret av skoltavelfärgen på väggen som syns på bilden, det ska verkligen bli intressant att se. Får se hur många lager som krävs, minst två gissar jag.
Men det stoppar inte där. Innan det är färdigt så ska schackrutigt golv på och nya golvlister. Det sker nog i helgen, golvet tror jag kräver att man är utvilad och på glatt humör för att göra. :)

Listigt


Har varit uppe med tuppen idag. Eller åtminstone sedan klockan 07...
Gick upp med T och åt en stående frukost i vårt tomma kök för att sen måla sovrummet när T gick. Så nu är det helt färdigt där inne (förutom listerna då...) och ska bara plockas i ordning där inne och städas. Det är så skönt!

Kom hem nyss från en tur i regnet. När jag stack nosen utanför dörren och tog de första stegen så försökte jag sicksacka mellan vattenpölarna, men efter ett tag så kändes det lönlöst. Vad skönt det är att skita i regnet och bara trippa på!

Var nämligen tvungen att ta en promenad bort till färgaffären och köpa lacknafta och en pensel och nu jäklar ska det målas lister!

Lovebirdie´s Önske(låt)lista



It don´t make any difference to me - Kevin Michael feat. Wyclef

If I ain´t got you - Kevin Michael

Change - Joy Denalane feat. Lupe Fiasco

Let go - Frou Frou

Starálfur - Sigur Rós


It Don't Make Any Difference To Me


Den perfekta målarmusiken!
Nu har jag målat sovrummet klart. Är lite nervös bara, det ser väldigt flammigt ut, kanske måste måla ett lager till. Men jag förösker lugna mig med att det ser lite konstigt ut innan det har torkat :) Visst är det så...?!

Veckans To Do


* Ta sticklingar av Pelargonen
* Köpa terrakottakrukor och plantera om alla blommor
* Måla färdigt sovrum och kök
* Lägga golv i kök och fixa listerna
* Köpa Orkidékruka och jord och plantera om Orkidén
* Köpa webutrymme (eller vad heter det...), vilket är en hemlis
* Bära upp grejer på vinden

* Och förmodligen mycket mycket mer...

Man skulle kunna tro att jag tänker putsa fönstrena med, med tanke på att det knappt går att se ut genom dem, men nej, jag hatar att putsa fönster och gör det endast i nödfall...




Måla 1


Nu är det nästan äntligen måndag! Jag är nämligen ledig hela veckan och nästa måndag börjar skolan.

Igår målade vi hela dagen. Köket två varv och sovrummet ett varv. Så jag ska bara kila ner i tvättstugan snart och sen ska jag sätta igång och förhoppningsvis måla det sista lagret inne i sovrummet.
I köket blir det vitt med en svart fondvägg, en sån där man kan rita på. Griffeltavlefärg.
I sovrummet blir det en graftigrå fondvägg som är på bilden. Är det inte underbart att ha parkett i både sovrum, vardagsrum och hall? I love it!
Ska ta lite mer bilder under tidens gång. Roligt att ha faktiskt så man kan kolla tillbaka.

Ikväll när T slutar jobbet så ska vi åka till Bauhaus och köpa golv. Har hittat ett jättebilligt schackrutigt golv där som är lätt att sätta dit själva. Just nu har vi en ljusblå sliten linoliummatta i köket. Not nice... Det blir det foton på med... :)

Vädret här i Göteborg är grymt idag! Vill egentligen bara ut, sitta i en solstol och läsa min bok. Så det är bäst att snabba på så man hinner det med!

Vad gör du idag?

Rött Rött Rött


Hemma. Har varit på Ica och köpt godis och OLW´s skruvar att ta med mig till syster yster. Hon älskar de lika mycket som jag. Innan jag sticker ska jag bara ta och välja en film här hemma och ta med mig.
Nagellack ska jag ta med mig också. Rött. Är så sugen på röda naglar.

Vad gör du?

Tjipp!

Insvept I En Handduk


Så här blir det när man börjar sent. Jag duschar, fastnar framför datorn insvept i en handduk trots att det nästan sticker i huden för att den så hemskt gärna vill få lite lotion på sig...
Men man måste ju kolla in lite grejs innan man tar tag i dagen.

Idag slutar jag  vid kl 18, då ska jag handla lite mat och sedan ta min bajk och bajka hem till syrran där vi ska kolla på film. Bara hon och jag. Mysigt. En syster är något som är så lätt att ta för givet. Hon finns liksom alltid där. Men så ibland så dyker det upp en sån där enorm saknad av henne. Så stark att den liksom gör ont. Fast samtidigt bahaglig, för det går ju faktiskt att träffa henne.

T ska på kräftskiva med jobbet idag. Tråkjobb som inte bjuder med respektive, men men...

Imorgon ska jag också jobba, men då är det kväll som gäller. Första lördagen för mig, så det ska bli lite intressant att se vad som händer på banken en lördagkväll :)

Den Tjugoförsta Augusti Tvåtusenåtta


Idag börjar jag sent, så jävla skönt. Inatt sov jag verkligen som en stock, tror ärligt talat jag aldrig sovit så djupt. Skönt, men jag kände mig helt bakis och groggy när jag vaknade. Som den underbara flickvän jag är gick jag iallafall upp tidigt trots min enroma sovmorgon och åt frukost med T.
Idag har jag ringt en massa vuxensamtal till CSN,  hyresvärden och vårdcentralen. Det är såna samtal jag annars skjuter på så jag är riktigt nöjd med mig själv :)
Nu ska jag trippa hem mot en kompis, skvallra lite, kanske dricka lite thé och så... Sen vid 15 är det off to work!

Godnatt Tror Jag

Nu sitter jag och väntar på att min öldrickande älskling ska komma hem.
Syster yster var förbi en stund, pratade och drack en kopp the vid vårat nya köksbord.
Klickat hem ett nytt mjukiskit så jag kan glida runt här i mitt underbara hem med lite stil också :)
Imorgon ska jag fota min nya växt som jag har velat ha i säkert ett halvår och häromdagen köpte vi den äntligen! Ska visa imorgon. Helt underbart fin!

Nej, nu blir det nog sängen och en bok för mig...

Bonne Nuit! ♥

Måleri Målera


Gick raka vägen hem efter jobbet för att fixa lite hemma. Alla våra grejer är fortfarande upp och ner och hit och dit. Men det slutar med att jag bara bär runt på kartonger utan att egentligen få nån kartong flyttad till något vettigt ställe. Men idag har jag åtminstone lyckats samla en stor hög på vardagsrumsgolvet som ska upp på vinden.

Hjälper kanske inte att T dessutom fått för sig att han ska bli cykelmekare... Halva golvet i vardagsrummet upptas nu av en uppochnervänd cykel utan hjul, kedja och styre.

I helgen hoppas jag iallafall på krafttag från oss båda, hoppas att vi kan måla kök och sovrum då och åka iväg och köpa en säng.
Köket skall bli vitt med en svartgrå fondvägg och sovrummet ska få en grafitgrå fondvägg. Vardagsrummet får nog bli lite färggladare tror jag.
Ska fota som sjutton när allt är klart, kanske till och med under tidens gång. Jag är riktigt taggad!

Ja...

Nu funkar Internet, men nu är jag verkligen alldeles för trött för nåt vettigt, så kanske imorgon...

Vi har iallafall flyttat och vi har det great. Kartonger överallt, men vad gör väl det... :)

I helgen ska vi måla och fixa. Var på Hornbach och köpte en massa färg igår.

Ciao!

Men Hoppsan Då...

Internet funkar som vanligt inte och vi är mitt i en flytt... Men faan vad underbart det är att få den fina lägenheten! :)

Tjipp!

Ring Ring


Nu funkar Internet bara då och då... Irriterande verkligen... Här verkligen regnet öser ner och jag ska dricka the med en kompis. Hoppas på att bli bjuden på lingon-och blåbärsthe... :)

Köpte en fin ring i TurkeyBurkey. Ingen aning om vad det är för krafs, men söt är den. Silver iallafall... :)
Jag med mina supersmala fingrar får ha den på långfingret, men det gör inget, har typ strl 16 på ringfingret...

Wrooom


En gammal skruttbil i Side, Turkiet.

Nyklippt


Äntligen funkar internet! Att man är så beroende av det... Har inte funkat på flera dagar och nu när jag vaknade hade jag tänkt att ringa och klaga...

Igår träffade vi T´s pappa som klippte mig, han är frisör... Så skönt att kunna borsta igenom håret utan problem! Kände att allt saltvatten och klorvatten slet på håret. Sista gången han klippte mig var dessutom i februari så det var ett tag sedan.

Vad har du gjort?

Fejk eller Äkta?


Är egentligen emot det här med kopior hit och dit. Känns verkligen inte ok, men nu gjorde jag ett undantag för mig själv. Kanske för att Lacoste ändå är något en vanlig människa kan gå omkring med utan att det ser konstigt ut.

Att halva svenska folket, eller snarare halva svenska småtjejssverige har råd med en Louis Vuittonväska tvivlar jag på... Därför klarar jag verkligen inte av det.

Om jag köper en dyr väska så vill jag kunna njuta av det. Att jag har fått spara, jag har fått välja noggrannt, jag har funderat om och om igen, klämt och känt, vänt och vridit...
Köper jag en Gucci, en Prada och en Louis Vuitton för 150:- i Turkiet har jag förlorat den där känslan...

Vad tycker du om kopior? Ska det vara äkta?

Tre Års Kärlek


Glömt att berätta att vi fick fira våran treårsdag nere på varmare breddgrader!
Kunde knappt blivit bättre, vi hade det verkligen jättebra. Vi shoppade inte mycket, vi solade inte mycket, vi promenerade istället omkring, tittade, pratade, badade, mös. Det blev verkligen så mycket bättre resa än jag någonsin hade trott. Inte för att jag hade trott att vi skulle ha det dåligt, jag trodde vi skulle ha det super, men vi hade det superduper! :)

Red Wine


Nu har vi hunnit installera oss lite här hemma. Tvättmaskinerna tvättar för fullt och vi är ganska avslagna fast oerhört pigga ändå faktiskt. Gick förbi Hemköp och köpte en stor påse lösgodis, det kan vi vara värda. Imorgon börjar träningen igen och allvaret med kosten... Har jag tänkt... :)

Packade upp fem flaskor vin varav åtminstone fyra av de är riktigt goda.
Två av de heter Yakut och det vinet drack vi en av de första kvällarna och både jag och T blev verkligen riktigt imponerade. Visste inte att Turkiet gjorde så bra vin faktiskt. Vi delade på en flaska på en restaurang och promenarade sen gladeligen därifrån och snackade till oss ett hyffsat bra pris på två flaskor i en liten affär i närheten.
De andra två flaskorna heter Dikmen och även det drack vi en flaska av på en jättemysig liten restaurang, ägaren erbjöd oss ett bra pris för två flaskor så även den kvällen knallade vi gladeligen tillbaka till hotellet med två flaskor vin under armen.
Mysigt att kunna samla på sig vin som för åtminstone oss har en liten historia...

Hemma igen


Nu är vi hemma igen, det blir ett snabbt inlägg denna gången. Jag är grymt trött och vi måste ut och kolla på säng om en stund. Flytten till tvåan är nära och på måndag börjar vi jobba igen, så det skulle vara skönt att få sängköpandet avklarat.

Men... Vi har haft det jättebra, supervarmt och soligt. Inget går upp mot charter ;) Finns knappt något töntigare men samtidigt lite charmigt måste jag säga.
Ska citera två av våra medresenärer när de fick reda på vart vi skulle bo och de var helt överlyckliga. De hade bott där tidigare och utbrast:
Åh! Det är helt fantastiskt! Det är helt galen shopping där!!!
Med galen shopping menades då kopior av alla de slag. Minsta lilla tecken på att man ens befann sig i Turkiet var borta. Kunde lika gärna varit Thailand, Spanien, Grekland... Men paret från de djupa småländsak skogarna var trots allt lite söta. Charmiga på sitt sätt... :)

Naturligtvis blir det lite bilder sen... På begäran av vissa...

RSS 2.0